(Niezapominajka Mała, Duża i Wielka)

DATA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

18.02.19

Poniedziałek

Chleb razowy z masłem (82% tł. mlecznego) pasta z jaj z rzodkiewką, pomarańcz,  kakao (mleko)

Bułka mała  z masłem  (82% tł. mlecznego), sałatka grecka(sałata lodowa, ogórek zielony, pomidor koktajlowy, oliwki), herbata miętowa

Krupnik z kaszy jaglanej z  ziemniakami(seler). Spaghetti(makaron, ser mozzarella)  biała rzodkiew do chrupania,  sok jabłkowo-wiśnia

19.02.19

Wtorek 

Chleb wiejska nuta z masłem (82% tł. mlecznego) filetem z indyka gotowanym, pomidorem, żurawina kawa inka(jęczmień, żyto, mleko)

Bułka kukurydziana  z masłem  (82% tł. mlecznego), koktajl wieloowocowy (maślanka)

Zupa gulaszowa z ziemniakami(seler). Ryż z jabłkami, rodzynkami, polewą jogurtową, napój miodowo-cytrynowy

20.02.19

Środa

Kasza manna  na mleku. Bułka mała z masłem (82% tł. mlecznego) serem  białym konfiturą wiśniową, herbata z cytryną

Praliny, winogron, herbata z aronii

Zupa cygańska z ziemniakami(seler, śmietana 12%). Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, kasza pęczak, surówka z buraków, cebuli z oliwą,  sok świeżo wyciskany- Marchewkowe pole

21.02.19

Czwartek

Chleb kiełek z masłem (82% tł. mlecznego) szczypiorkiem, parówki z szynki na gorąco, mandarynki, herbata malinowa

Bułka maślana, wiśnie suszone,                ½ banana, kakao (mleko)

Zupa z kaszy manny(seler). Kotlety rybne (miruna, jajka, bułka tarta), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, kukurydzy z jogurtem, kompot wieloowocowy

22.02.19

Piątek

Pieczywo mieszane z masłem  (82% tł. mlecznego)  jajko,  schab pieczony(wyrób własny), ser żółty, ogórek kiszony, roszponka, kiełki rzodkiewki, kawa inka(jęczmień, żyto, mleko)

Jogurt z musem gruszkowym, prażone pestki dyni, herbata miętowa

Kapuśniak z kapusty włoskiej z ziemniakami (seler).  Kotlety z filet z kurczaka(jajka, bułka tarta)  ryż, marchewka z groszkiem,  sok świeżo wyciskany- Niezłe ziółko

*W kuchni wykorzystywane są produkty, które mogą być zanieczyszczone lub zawierać śladowe ilości pozostałych alergenów pokarmowych wymienionych w Załączniku nr II Rozporządzenia 1169/20111( pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach).

DIETY

ZAMIENNIK MLEKA KROWIEGO-MLEKO MIGDAŁOWE

ZUPY BEZ ŚMIETANY

SER, JAJKA -SZYNKA

DIETY BEZGLUTENOWE otrzymują produkty bez glutenu

Pobierz plik - Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej - Załącznik 2

 
Pobierz odtwarzacz Adobe Flash Player
Używamy cookies w celu prowadzenia anonimowych statystyk oraz w celu prawidłowego działania strony. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia w twojej przeglądarce. Zrozumiałem. Nie pokazuj więcej tej informacji.